ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI SOCIALĂ
Adresa: Str. Ciorogârlei nr.103, Sat Bâcu (Comuna Joița), județul Giurgiu
C.I.F: 43238490 / Cont bancar: RO76BTRLRONCRT0590272001 – Banca Transilvania
Infoline: 0720.00.44.80 / 0722.579.023
E-mail: contact@asociatiepentrueducatie.ro
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Misiunea noastră reprezintă facilitarea accesului la educație, respectiv desfășurarea proiectelor de educație non-formală, dezvoltare personală și socială în rândul copiilor, tinerilor și adulților.
Proiecte speciale:
SMART MAKERSPACE – primul centru tip makerspace din România adresat copiilor din mediul rural.
Pentru noutăți click AICI
PROFESORUL DE BANI – program de educație finanicară și antreprenoriat pentru copii.
Pentru noutăți click AICI sau pe site-ul dedicat www.ProfesorulDeBani.ro
RAPORT DE ACTIVITATE 2024
În anul 2024 am reușit să implementăm proiecte de educație non-formală pentru un număr de peste 700 copii și tineri, preponderent din județul Giurgiu. Anul 2024 a însemnat pentru noi o creștere și dezvoltare importantă din punct de vedere al proiectelor desfășurate, în special pentru promovarea educației financiare, antreprenoriale, digitale și abilităților practice în rândul elevilor.
Printre cele mai importante proiecte desfășurate în 2024 enumerăm:
– Promovarea activității asociației la Radio România Actualități și discuție privind nevoia de educație digitală, în special în mediul rural, și despre cum putem implementa la nivel local noile tehnologii utile pentru copii
– Promovarea activității asociației în cadrul emisiunii “Părinți prezenți“ și discuție despre cum putem să vorbim copiilor despre bani ca parte din educația financiară
– Organizare ateliere specifice de 1 Martie și utilizarea creioanele 3D pentru a realiza mărțișoare alături de 35 copii din Școala Gimnazială Mihai Vodă, județul Giurgiu
– Promovarea Zilei Educației Financiare în cadrul Centrului Comunitar „Zi de Bine” – București prin jocuri educative și distractive legate de bani alături de 40 copii din medii defavorizate
– Organizarea atelierelor de realitatea virtuală și augmentată în “Săptămâna Verde”, în parteneriat cu 5 (cinci) școli și centre educaționale din București și județul Giurgiu și cu participarea unui număr de peste 150 copii.
-Clasarea pe prima poziție în cadrul apelului special de proiecte lansat de programul StartONG și am obținut o finanțare nerambursabilă de 10.000 euro pentru proiectul SMART MAKERSPACE.
-Inaugurare SMART MAKERSPACE – primul centru tip makerspace din România adresat copiilor din mediu rural, proiect finanțat prin intermediului apelului special de finanțare StartONG. Proiectul și-a propus dezvoltarea abilităților creative, practice și tehnologice, astfel încât peste 300 elevi ai Școlii Gimnaziale Cosoba să țină pasul cu schimbările viitorului. SMART MAKERSPACE a fost dotat cu: imprimantă 3D, scanner 3D, creioane de creație 3D, 4 aparate de tip CNC pentru diferite tipuri de materiale, 3 prese termice, robot programabil, ochelari VR, echipamente producție insigne.
– Scalarea proiectului SMART MAKERSPACE la Școala Gimnazială “Banu Băleanu” din Bolintin Deal, prin intermediul atelierelor bazate pe tehnologie, creativitate și dezvoltarea abilităților practice.
– Scalarea proiectului SMART MAKERSPACE la Școala Gimnazială Poenari, prin intermediul atelierelor bazate pe tehnologie, creativitate și dezvoltarea abilităților practice.
-Promovarea proiectului SMART MAKERSPACE la TVR 2, în cadrul emisiunii „Educația la putere” unde am discutat despre dezvoltarea educației non-formale din România
– Implementarea proiectului “Profesorul de bani – Ateliere de educație financiară pentru viitor” prin intermediul unei finanțări nerambursabilă în valoare de 5000 euro pentru în cadrul programului StartOng, prin care peste 200 elevi din Școala Gimnazială Poenari și structurilor acesteia (Icoana, Ulmi, Ghionea), județul Giurgiu, au participat gratuit în perioada octombrie – decembrie 2024 la ateliere cu scopul de alfabetizare din punct de vedere financiar .
– Organizarea evenimentului “ Târgul Micilor Antreprenori” la Școala Gimnazială nr.1 Poenari, unde elevii participanți la atelierele de educație financiară din cadrul proiectului “Profesorul de Bani – Ateliere de educație financiară pentru viitor au creat și vândut propriile produse. Copiii au avut posibilitatea de a vinde sau schimba produsele pe care nu le mai folosesc pentru a promova în cadrul târgului conceptul de economie circulară, iar o parte din banii câștigați au fost donați către o cauză socială din comunitate.
–––––––––––––––––––––––-
RAPORT DE ACTIVITATE 2023
BILANȚUL 2023 se regăsește AICI
Anul 2023 a însemnat pentru noi o creștere și dezvoltare importantă din punct de vedere al proiectelor desfășurate, în special pentru promovarea educației financiare și digitale în rândul copiilor. Dorim să mulțumim pentru suport partenerilor noștri: Asociația Act for Tommorow – StartONG, Fundația Progress – Code Kids, , Asociația Techsoup – Meet & Code, Fundația Orange, Teatrul Ion Creangă, Școlile Cosoba, Mihai Vodă, Bolintin Deal.
Printre proiectele desfășurate în 2023 enumerăm:
– Proiectul “Scratch între digital și fizic” cu sprijinul Fundației Orange. Scopul proiectului a fost de creștere a interesului și motivației copiilor din mediul rural, în special elevi cu vârstă intre 10 și 14 ani, față de procesul de educație, învățare și cunoaștere, alături de o alfabetizare din punct de vedere digital prin intermediul metodelor și instrumentelor moderne de educație precum întâlnirile de instruire Scratch. În cadrul poiectului au participat 30 elevi din Școala Cosoba – județul Giurgiu.
-Promovarea tehnologiilor viitorului în cadrul “Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii” la Teatrul Ion Creangă pentru 60 copii participanți.
– Elevii din Școala Gimnazială „Mihai Vodă”, județul Giurgiu, au participat, descoperit și experimentat realitatea virtuală și augmentată în cadrul atelierelor specifice. Proiect finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.
– 100 participanți la în proiectul „Schimb de experiență, idei și proiecte între cluburi Code Kids interjudețene din mediul rural”. Scopul proiectului este reprezentat de schimbul de experiență, idei și proiecte intre cluburi Code Kids interjudețene din mediul rural, respectiv cluburi din județele Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Prahova și Ilfov. Proiect finanțat de Fundația Progess.
– Elevii din Școala Gimnazială Mihai Vodă – județul Giurgiu în vârstă de 9 – 12 ani au utilizat creioane 3D, filamente 3D, respectiv planșe de inspirație 3D. Copiii au folosit creioanele 3D pentru a realiza propriile creații / obiecte 3D și s-au ghidat după planșele puse la dispoziție de asociația noastră. Atelierul 3D PRINTING s-a organizat cu suportul MEET & CODE
-400 elevi din Școlile Bolintin Deal și Cosoba au experimentat în premieră pentru județul Giurgiu tehnologia de imprimare și creație 3D, respectiv au descoperit primii pași în programarea roboților educaționali. Proiectul „Ateliere 3D și Robotică pentru Viitor” a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, iar participarea a fost gratuită pentru elevii si cadrele didactice din școlile partenere.
– 78 copii participanți la Școala de Vară FDVDR 2023 unde am fost parteneri și responsabili de educație financiară și antreprenoriat. Cursurile s-au desfășurat on-line și au fost gratuite
– Peste 30 de copii (antreprenori sociali) au reușit alături de părinții lor să vândă și să doneze jucării / diverse produse la Târgul de Florii pentru Copii unde am susținut și promovat importanța educației financiare
– Peste 200 copii prezenți la atelierele de educație financiară și digitală susținute la Grădinița nr. 2 – Măgurele, Școala nr. 198 – București, Școala nr. 1 – Cosoba cu ocazia evenimentului „Săptămâna Altfel”
– Înființarea primului club de educație digitală COMPUTER CLUB din mediul rural în județul Giurgiu printr-un parteneriat cu Școala Gimnazală nr.1 Cosoba și introducerea programului CODE KIDS având scopul de a pregăti elevii pentru viitor din punct de vedere digital.
– Participarea la proiectul pentru dezvoltare locală și dialog civic în județul Giurgiu organizat de UNOPA și Consiliul Județean Giurgiu. Asociația noastră a reprezentat Comuna Joița și am discutat despre implicare civică și găsirea unor soluții pentru nevoile și problemele sociale, în special legate de educație, în județul Giurgiu.
– Ne onorează includerea proiectului Profesorul de Bani și JOCUL BANILOR în „Financial Education Mind-Map For Romania”. Proiectele sunt inițiate și desfășurate de asociația noastră. Mulțumim Monomyths Association!
RAPORT DE ACTIVITATE 2022
BILANȚUL 2022 se regăsește AICI
Anul 2022 s-a dovedit provocator din toate punctele de vedere, dar am reușit (sperăm) să aducem un plus de valoare în educația copiilor și tinerilor atât din punct de vedere financiar cât și digital.
Printre cele mai importante proiecte desfășurate în 2022 enumerăm:
– Ateliere gratuite de educație financiară pentru 130 copii și tineri preșcolari și școlari în cadrul școlilor din județul Giurgiu și București
– Promovare educație financiară pentru 40 copii prin organizarea de ateliere creative în București Mall
– Promovare educație antreprenorială pentru 30 elevi în Colegiul Ion Creangă – București
– Ateliere gratuite de educație digitală, în premieră pentru județul Giurgiu, în cadrul proiectului ” Ateliere VR și AR pentru educația viitorului” finanțat prin programul StartONG pentru 400 elevi din Școlile Joita, Săbăreni și Cosoba.
RAPORT DE ACTIVITATE 2021
BILANȚUL 2021 se regăsește AICI
Anul 2021 reprezintă startul proiectelor importante la nivel comunitar în domeniul educației sociale și la nivel național în domeniul educației financiare.
Printre cele mai importante proiecte desfășurate în 2021 enumerăm:
– Organizarea evenimentului FESTIVALUL FAMILIEI, festival comunitar care îmbină distracția cu educația. La festival sprijinim și promovăm educația, respectiv dezvoltarea personală a copiilor. FESTIVALUL FAMILIEI este organizat sub forma unui eveniment de strângere de fonduri (fundraising event) pentru inițierea, organizarea și derularea proiectelor educaționale / dezvoltare personală, respectiv activitati extrașcolare pentru copiii din localitățile Bâcu, Joița si Săbăreni – judetul Giurgiu. În cadrul celor 2 ediții am reușit să strângem bani pentru achiziția si dotarea cu diverse materiale educaționale și logistice a Școlilor din Bâcu, Joița si Săbăreni.
– Lansarea site-ului www.ProfesorulDeBani.ro – un site dedicat educației financiare pentru copii, tineri și adulți
– Realizarea și lansarea primului joc românesc de educație financiară tip boardgame – JOCUL BANILOR
– Organizarea webminariilor săptămânale gratuite -LECȚIA DE BANI- cu scopul promovării educației financiare în România
– Apariții media cu scopul promovării educației financiare și antreprenoriatului social în România
Mai multe informații despre proiectele desfășurate regăsiți pe www.AsociatiePentruEducatie.ro
Raportare finanicară – Bilanțuri anuale
Suntem transparenți în tot ceea ce facem .. inclusiv în raportarea finanicară …
Acesta este motivul pentru care veți regăsi și toate bilanțurile noastre anuale publicate mai jos …
BILANȚUL 2021 se regăsește AICI
BILANȚUL 2022 se regăsește AICI
BILANȚUL 2023 se regăsește AICI
––––––––––––––––-
Raportare, comunicare și apariții media
Cum pregătim copiii pentru provocările viitorului? – TVR 2
Cum să vorbim copiilor despre bani? – PĂRINȚI PREZENȚI
Ateliere educație financiară și antreprenorială – Școala De Vară 2023 – antena 3
De ce este importantă educația financiară? – CANAL 33
Festivalul Familiei – evenimentul social unde educația întâlnește distracția – METROPOLA TV
Discutăm despre antreprenoriat social și lucrurile bune pe care le putem realiza – A7TV
Ce este și la ce ajută educația financiară? – A7TV
Discutăm despre gestionarea banilor la CANAL 33
Lecții despre bani pentru copii la CONFERINȚA PĂRINȚILOR
3 lucruri importante privind educația financiară a copiilor – A7TV
Discutăm despre bani la FRESH ACCES
Prezentare JOCUL BANILOR – primul joc românesc de educație financiară tip boardgame
Cum poți câstiga primii bani în copilărie – A7TV
Importanța educației financiare – CANAL 33
Câteva recomandări pentru creșterea veniturilor – CANAL 33
Gestionarea banilor și economisirea în perioada de criză financiară – A7TV
Lecția de bani – PROFESORUL DE BANI
–––––––––––––––––––––––
DOREȘTI SĂ NE SPRIJINI ?
Ne poți sprijini în activitatea noastră prin sponsorizari / donații / voluntariat si putem să dezvoltăm proiecte împreună. Ne poți sprijini atât în calitate de persoană fizică cât și persoană juridică prin oferirea de servicii și produse / bunuri care ajută la îndeplinirea misiunii asociației noastre. Ne poți sprijini financiar din impozitul datorat la stat în fiecare an astfel:
Persoanele fizice: – 3,5% din impozitul pe venit – dureaza 1 minut si se poate realiza ONLINE aici: www.formular230.ro/asociatia-pentru-dezvoltare-personala-si-sociala
- Cea mai mică din următoarele 2 plafoane:
- 20% din impozitul pe profit plătit.
- 0.75% din cifra de afaceri.
- Calculul este anual și suma finală apare în declaratia 101
- Se reporteaza surplusul sponsorizărilor în următorii 7 ani.
Daca doresti sa ne sprijini financiar prin donatie directă, poti face acest lucru prin depunere numerar / transfer bancar in contul nostru cu mențiunea „DONAȚIE”.