Raport de activitate 2023

RAPORT DE ACTIVITATE 2023

Anul 2023 a însemnat pentru noi o creștere și dezvoltare importantă din punct de vedere al proiectelor desfășurate, în special pentru promovarea educației financiare și digitale în rândul copiilor. Dorim să mulțumim pentru suport partenerilor noștri: Asociația Act for Tommorow – StartONG, Fundația Progress – Code Kids, , Asociația Techsoup – Meet & Code, Fundația Orange, Teatrul Ion Creangă, Școlile Cosoba, Mihai Vodă, Bolintin Deal.

Printre proiectele implementate, desfășurate și realizate în anul 2023 enumerăm:

– Proiectul “Scratch între digital și fizic” cu sprijinul Fundației Orange. Scopul proiectului a fost de creștere a interesului și motivației a 40 copii din mediul rural, în special elevi cu vârstă intre 10 și 14 ani, față de procesul de educație din punct de vedere digital prin intermediul metodelor și instrumentelor moderne precum întâlnirile de instruire Scratch.

-Promovarea tehnologiilor viitorului (VR și AR, Robotică și 3D PRINTING) în cadrul “Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii” la Teatrul Ion Creangă pentru 60 copii participanți.

– Proiectul “Ateliere VR și AR pentru educația viitorului” adresat unui număr de 120 elevi participanți din Școala Gimnazială „Mihai Vodă”, județul Giurgiu, au participat, descoperit și experimentat realitatea virtuală și augmentată în cadrul atelierelor specifice. Proiectul s-a adresat unui număr de 120 elevi si a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

– Participarea ca organizator și project leader cu 100 participanți în proiectul „Schimb de experiență, idei și proiecte între cluburi Code Kids interjudețene din mediul rural”. Scopul proiectului a reprezentat schimbul de experiență, idei și proiecte intre cluburi Code Kids interjudețene din mediul rural, respectiv cluburi din județele Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Prahova și Ilfov. Proiect finanțat de Fundația Progess.

– Proiectul „Atelierul 3D PRINTING” unde 30 elevi din Școala Gimnazială Mihai Vodă – județul Giurgiu în vârstă de 9 – 12 ani au utilizat creioane 3D, filamente 3D, respectiv planșe de inspirație 3D. Copiii au folosit creioanele 3D pentru a realiza propriile creații / obiecte 3D și s-au ghidat după planșele puse la dispoziție de asociația noastră. Atelierul 3D PRINTING s-a organizat cu suportul MEET & CODE.

– Proiectul „Ateliere 3D și Robotică pentru Viitor” prin intermediul căruia 400 elevi din Școlile Bolintin Deal și Cosoba au experimentat în premieră pentru județul Giurgiu tehnologia de tipărire și creație 3D, respectiv au descoperit primii pași în programarea roboților educaționali. Proiectul a fost finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

– Proiectul “ Educație financiară și antreprenorială pentru copii” unde 78 copii participanți la Școala de Vară FDVDR 2023 au aflat informații improtante despre educație financiară și antreprenoriat. Cursurile s-au desfășurat on-line și au fost gratuite pentru participanți.

– Proiectul „Dăruim și câștigăm” unde 30 de copii s-au aflat în postura de antreprenori sociali și au reușit alături de părinții lor să vândă sau să doneze jucării / diverse produse la „Târgul de Florii pentru Copii” organizat în comuna Bolintin Deal, județul Giurgiu.

– Proiectul „Educație altfel în Săptămâna Altfel” unde peste 200 copii au participat la atelierele de educație financiară și digitală susținute la Grădinița nr. 2 – Măgurele, Școala nr. 198 – București, Școala nr. 1 – Cosoba cu ocazia evenimentului „Săptămâna Altfel”

– Înființarea primului club de educație digitală – COMPUTER CLUB- pentru copiii din mediul rural în județul Giurgiu printr-un parteneriat cu Școala Gimnazală nr.1 Cosoba și cu sprijinul CODE KIDS, având scopul de a pregăti elevii pentru viitor din punct de vedere digital.

– Participarea la proiectul pentru dezvoltare locală și dialog civic în județul Giurgiu organizat de UNOPA și Consiliul Județean Giurgiu. Asociația noastră a reprezentat Comuna Joița și am discutat despre implicare civică și găsirea unor soluții pentru nevoile și problemele sociale, în special legate de educație, în județul Giurgiu.

– Includerea proiectelor noastre de educație financiară “Profesorul de Bani” și „JOCUL BANILOR” în „Financial Education Mind-Map For Romania”. Mulțumim Monomyths Association!

Pentru informații și detalii suplimentare vă invităm pe www.AsociatiePentruEducatie.ro

Cu prietenie,

Echipa ASOCIAȚIA PENTRU DEZVOLTARE PERSONALĂ ȘI SOCIALĂ