Vom programa roboți educaționali în cadrul proiectului „Scratch între digital și fizic”

Elevii pasionați de tehnologie din Comuna Cosoba vor programa roboți educașionali în cadrul proiectului „Scratch între digital și fizic”

Asociatia pentru Dezvoltare Personala si Sociala se află printre câștigătorii concursului de mini-granturi „SuperCoders”#2023 organizat de Fundația Orange cu proiectul “Scratch între digital și fizic”.

Scopul proiectului este de creștere a interesului și motivației copiilor din mediul rural, în special elevi cu vârstă intre 10 și 14 ani, față de procesul de educație, învățare și cunoaștere, alături de o alfabetizare din punct de vedere digital prin intermediul metodelor și instrumentelor moderne de educație precum întâlnirile de instruire Scratch.

Elevii participanți vor învață, studia și experimenta platforma Scratch atât digital prin intermediul lucrului la computere cât și fizic prin intermediul kit-urilor de roboți programabili în Scratch. Astfel, copiii vor putea transforma comenzile digitale de pe computer în comenzi fizice pentru roboții din viața reală.

Întâlnirile pentru instruire scratch se vor organiza în luna noiembrie 2023 în cadrul Computer Club – Robotica si Tehnologie în parteneriat cu Școala Gimnazială Cosoba, județul Giurgiu. La finalul proiectului, copiii participanți vor putea programa prin comenzi simple roboți prin intermediul programului scratch.

Proiectul “Scratch intre digital și fizic” este organizat și implementat de Asociația pentru dezvoltare personala și socială cu sprijinul Fundației Orange.

If <Code> then <fun>! Fundatia Orange

#ScratchIntreDigitalSiFizic #FundatiaOrange #AsociatiePentruEducatie #EducatieDigitala

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *